Cine a reuşit să salveze un nou-născut în ultimul moment?

Vă mai amintiţi de momentele emoţionante când Lassie îl salva pe Timmy ori un alt copil din diverse situații periculoase?

Într-adevăr, „viaţa bate filmul”! Săptămâna trecută, câinele unei familii din Thailanda a adus acasă un nou-născut abandonat.

thailand

Câinele pe nume Pui a găsit o pungă de plastic în care se afla o fetiţă abia născută şi a dus-o acasă. Oficialii cred că bebeluşul a fost abandonat la o groapă de pe marginea drumului, în districtul Tha Rua al provinciei Ayutthaya.

Potrivit unui raport al Bangkok Post, atunci când Pui s-a întors acasă, „el lătra zgomotos pentru a atrage atenția proprietarilor săi „. O fată de 12 ani pe nume Sudarat Thongmak a ieșit din casă și a fost șocată să vadă copilul cu cordonul ombilical încă atașat. Părinţii adolescentei care a întâmpinat câinele, au dus imediat copilul la spital!

Raportul indică faptul că bebeluşul era în stare critică atunci când a ajuns în casa familiei Thongmak şi că a fost născut prematur. Cu o lună și jumătate înainte de termen.

În prezent, nou-născutul primeşte tratament la spital în timp ce autoritățile încearcă să-i găsească mama.

Femeia care l-a dus la spital spune ca este foarte interesată de adoptarea copilului însă biroul Crucea Roșie din district a transmis că au fost deja abordaţi de cinci familii care doresc să adopte fetiţa. Oficiul a spus că orice decizie în acest sens este prematură. Fetița este în prezent într-un incubator la spital și are nevoie de îngrijire, deși starea ei se îmbunătățește vizibil.

thailand2

Câinele Pui a primit o distincţie specială de la Crucea Roșie și a câștigat o sumă importantă de bani cu care familia să-i poată asigura mâncarea. Atât lui cât şi celorlalţi câini pe care aceștia îi deţin.

Nu mă gândesc decât la faptul că atâţia câini de pe lumea asta sunt abandonaţi atunci când într-o familie apare un nou-nascut… Doar datorită prejudecăţilor sau lipsei de informare…

Cel mai rău lucru pentru un câine este să fie îndepărtat sau ignorat atunci când un copil apare în casă. Foarte mulţi câini mor în adăposturi sau la ecarisaj atunci când apare un nou membru în familie, mulţi proprietari alegând să renunţe la ei de teamă că nou-născutul ar putea fi ranit… Însă planificarea corectă, dresajul acolo unde este cazul ori atenţia ceva mai sporită a stăpânului pot duce la evitarea oricăror evenimente neplăcute atunci când în familie apare un bebeluş.

Iar câinii nu reprezintă doar nişte parteneri extraordinari pentru copii, dar se pare că prin prezenţa lor contribuie la întărirea sistemului imunitar al copilului, în primul an de viaţă!

http://www.lifenews.com/2013/06/06/family-dog-saves-abandoned-newborn-baby-brings-infant-home/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s