Copilul care ”nu a știut că s-a născut”! O fotografie impresionantă!

”Un eveniment ultrarar și impresionant”, așa a descris obstetricianul grec Dr. Aris Tsigris întâmplarea la care a fost martor! Acesta a postat pe contul său de Facebook fotografia unui bebeluş pe care tocmai îl ajutase să vină pe lume, „învelit” încă în sacul amniotic! Fenomenul a fost cu atât mai emoționant cu cât sacul nu a fost străpuns iar bebelușul nu și-a ”conștientizat” propria venire pe lume. El se comporta în continuare ca și cum s-ar afla în pântecul mamei!

article-0-1A285066000005DC-569_634x431

În mod normal, sacul amniotic, cel în care fătul se dezvoltă în pântecul mamei până ajunge la maturitate, se rupe înaintea declanşării travaliului, ceea ce, în termeni simpli, înseamnă „ruperea apei”.

Medicul grec spune că nu există niciun risc pentru sănătatea bebeluşului, care va începe să repire singur imediat după ce sacul amniotic se va rupe.

Sacul este o membrană plină cu lichid situată in interiorul uterului în care copilul nenăscut se dezvoltă și crește. Chiar așa este cunoscut, sub denumirea de membrane”, deoarece pereții săi sunt formați din mai multe… membrane alipite. În cavitatea amniotică, la interiorul sacului, se află lichidul amniotic, iar în exterior placenta.

Sacul este umplut cu acest lichid clar, transparent, în care copilul nenăscut plutește și se miscă. Ajută la atenuarea loviturilor și vătămărilor și îi pune la dispoziție copilului fluide pe care acesta să le poată inspira și înghiți. Menține, de asemenea, o temperatură constantă.

Membranele încep să se formeze și se umplu cu lichid în termen de câteva zile de la concepție. Lichidul amniotic este în principal apă, dar începând cu săptămâna a 10, în aceasta pot trece cantități mici de urină fetală, nutrienți, hormoni si anticorpi.

Anumite studii spun chiar că fluidul capătă arome și gusturi în funcție de ceea ce consumă mama în diferite momente din sarcină! Cercetătorii sunt convinși că aromele ajung la fetus și sunt percepute de acesta. De exemplu, un studiu francez indică faptul că acei copii ale căror mame au consumat o băutură cu anason în timpul sarcinii s-au arătat mai puțin înverșunați împotriva aromei anasonului decât ceilalți copii. Am scris și eu aici despre asta. M-am referit la mitul conform căruia o mamă care alăptează trebuie să se supună unor rigori alimentare. Se pare că o femeie poate consuma în timpul alăptării orice și mai ales din alimentele pe care le-a consumat în timpul sarcinii. Tocmai pentru că bebelușul este deja familiarizat!

Văzut în lumină, se prezintă lucios și foarte fin, dar gros și greu de străpuns. Sacul amniotic a fost culcușul cald al nostru, al tuturor, timp de 9 luni! Deci merită RESPECT!

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2336194/The-baby-did-know-born-The-astonishing-picture-shows-newborn-delivered-INSIDE-amniotic-sac.html

http://www.gandul.info/magazin/foto-surpriza-la-nastere-medicul-este-un-caz-ultra-rar-10930497

Anunțuri

4 gânduri despre “Copilul care ”nu a știut că s-a născut”! O fotografie impresionantă!

  1. Foarte interesant articolul! Urmaresc cu interes fiecare postare a ta. O zi frumoasa!

  2. Paote cel mai deosebit mecanism al corpui uman adica formarea copilului si viata intrauterina, nici nasterea nu este mai prejos, un miracol!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s