E duminică, soare, o zi minunată de petrecut în familie :)! Iar eu vă propun prăjitura noastră preferată! Aș putea să o denumesc prăjitura casei, pentru că o facem la ocazii speciale și toți cei care au gustat-o la noi cer rețeta ori ne roagă să o pregătim de fiecare dată când revin!
Ingrediente:
300 g zmeură
zahăr pudră
Aluat:
4 ouă
125 ml apă
125 ml lapte
o linguriță de zahăr
un praf de sare
100g unt
Cremă:
4 gălbenușuri
200g zahăr
1 baton de vanilie
60g făină
500 ml lapte
Pentru aluat: se pun la fiert apa, laptele, zahărul, sarea și untul iar când dau în clocot se adaugă făina și se stinge imediat focul.
Se amestecă vârtos până când aluatul se desprinde de pe vas.
Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul și se încorporează cu grijă.
Cu ajutorul unui șpriț de bucătărie încercați să formați în tava de la aragaz, acoperită în prealabil cu hârtie de copt, un disc mai mare și în jur de 24 de gogoșele (choux a la creme), după cum vedeți în imagine.
Le introduceți în cuptorul încins la 225 de grade și le lăsați în jur de 20-25 de minute la copt.
Preparați apoi crema. O cremă simplă de patiserie după rețeta pe care am detaliat-o aici! Secretul cel mare al acestei prăjituri este să preparați crema în casă și să nu folosiți budinci sau creme gata preparate din comerț!
După ce crema s-a răcit, umpleți gogoșelele (cu ajutorul unei seringi) și încercați să formați un inel din acestea, pe marginea discului de aluat.
La mijloc umpleți cu restul de cremă și puneți toată zmeura pe deasupra!
Foarte important este să presărați zmeura cu mult zahăr pudră!
Prăjitura este delicioasă, ușoară și răcoroasă!
Și ca întotdeauna, din tot sufletul, o felie pentru voi :)!
Poftă bună!
Mara, ai omis cate oua pui in aluat. Eu de obicei pun 4. Tu cate ai pus?
Da, am omis? Da, 4. verific imediat! Merci 🙂