Prăjitură cu zmeură și choux à la crème

E duminică, soare, o zi minunată de petrecut în familie :)!  Iar eu vă propun prăjitura noastră preferată! Aș putea să o denumesc prăjitura casei, pentru că o facem la ocazii speciale și toți cei care au gustat-o la noi cer rețeta ori ne roagă să o pregătim de fiecare dată când revin!

Ingrediente:

300 g zmeură

zahăr pudră

Aluat:

4 ouă

125 ml apă

125 ml lapte

o linguriță de zahăr

un praf de sare

100g unt

Cremă:

4 gălbenușuri

200g zahăr

1 baton de vanilie

60g făină

500 ml lapte

Pentru aluat: se pun la fiert apa, laptele, zahărul, sarea și untul iar când dau în clocot se adaugă făina și se stinge imediat focul.

DSC07138

DSC07142

Se amestecă vârtos până când aluatul se desprinde de pe vas.

DSC07143

Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul și se încorporează cu grijă.

DSC07144

Cu ajutorul unui șpriț de bucătărie încercați să formați în tava de la aragaz, acoperită în prealabil cu hârtie de copt, un disc mai mare și în jur de 24 de gogoșele (choux a la creme), după cum vedeți în imagine.

DSC07145

Le introduceți în cuptorul încins la 225 de grade și le lăsați în jur de 20-25 de minute la copt.

DSC07148

DSC07152

Preparați apoi crema. O cremă simplă de patiserie după rețeta pe care am detaliat-o aici! Secretul cel mare al acestei prăjituri este să preparați crema în casă și să nu folosiți budinci sau creme gata preparate din comerț!

DSC07154

După ce crema s-a răcit, umpleți gogoșelele (cu ajutorul unei seringi) și încercați să formați un inel din acestea, pe marginea discului de aluat.

DSC07158

La mijloc umpleți cu restul de cremă și puneți toată zmeura pe deasupra!

DSC07171

Foarte important este să presărați zmeura cu mult zahăr pudră!

DSC07169

Prăjitura este delicioasă, ușoară și răcoroasă!

Și ca întotdeauna, din tot sufletul, o felie pentru voi :)!

DSC07194

Poftă bună!

Anunțuri

2 gânduri despre “Prăjitură cu zmeură și choux à la crème

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s