Tort cu vanilie, ciocolată și vișine

Acest tort este sută la sută invenție proprie și a apărut din dorința de a satisface toate gusturile și poftele din casă. Unii au vrut ciocolată, alții vanilie. Eu mai aveam câteva vișine congelate pe care voiam să le folosesc. Așa că am inventat un tort pentru toată lumea. Nu vreau să îl laud prea tare 🙂 dar a ieșit extraordinar de bun. Încercați-l!

Ingrediente:

Blatul:

7 ouă

7 linguri de zahăr

7 linguri de făină

Crema de vanilie:

4 ouă

60g făină

500ml lapte

1 baton de vanilie

o jumătate pachet unt

200g zahăr

Crema de ciocolată:

jumătate din crema de vanilie de mai sus

100 g ciocolată

Mai trebuie:

300g vișine (congelate sau proaspete)

400 ml frișcă lichidă

3 pliculețe zahăr vanilat

Bezea:

cele 4 albușuri rămase de la crema de vanilie

zahăr (cât doriți, ca să iasă o bezea tare)

câteva picături zeamă de lămâie

DSC06646

DSC06666

Albușurile se bat spumă cu 4 linguri de zahăr. Separat se freacă gălbenușurile cu restul de zahăr și se încorporează în albușuri ușor. Se adaugă făina și se amestecă prin răsturnare.

DSC06647

DSC06656

DSC06659

DSC06662

Se dă blatul la cuptor pentru 40-45 de minute. Apoi se lasă la răcit.

DSC06678

Între timp se face crema de vanilie. O cremă clasică de patiserie.

DSC06669

Se mixează gălbenușurile și zahărul pînă devin albe.

DSC06673

Se adaugă făina și apoi laptele călduț, treptat.

Se pune crema împreună cu batonul de vanilie pe foc (ideal la bain-marie, dacă aveți răbdare). Dacă o puneți direct pe foc alegeți o cratiță cu fundul gros și supravegheați crema la foc mic. Amestecați continuu!

DSC06674

Când se îngroașă o luați imediat de pe foc. Aveți grijă să nu se lipească! O răsturnați în alt vas. Eu o strecor de fiecare dată, ca să mă asigur că iese foarte fină. În vasul nou, adăugați untul rece și mixați sau amestecați cu o lingură.

DSC06685

Eu am păstrat jumătate din cremă și în loc de unt am adăugat în aceasta ciocolată și am amestecat ușor. Deci am avut două creme diferite. 🙂

DSC06686

DSC06689

Se taie blatul în 3, cu un cuțit special. Prima foaie de blat se însiropează cu zeama de la vișine (îndulcită puțin – puteți adăuga și rom). Se adaugă toate vișinele apoi crema de ciocolată.

DSC06694

DSC06700

Puneți încă o foaie de blat pe care o însiropați. Adăugați peste ea (dacă doriți) o foaie de bezea făcută din albușurile rămase de la crema de vanilie. Dacă aveți timp, aceasta se ține în cuptor la 110 grade cam o oră, o oră și jumătate. Tortul iese la fel de bun și fără ea!

DSC06701

Peste bucățile de bezea adăugați crema de vanilie și ultima foaie de blat.

DSC06703

Îmbrăcați tortul în frișcă și decorați după preferințe!

DSC06762DSC06786

Anunțuri

2 gânduri despre “Tort cu vanilie, ciocolată și vișine

  1. Pingback: Prăjitură cu zmeură și choux à la crème | Only 4 Ladies

  2. Pingback: Prăjitură cu zmeură și choux à la crème | Only4Ladies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s