Risotto cu pui

O rețetă delicioasă, pentru o masă în familie :).

Ingrediente:

Pentru supă:

500 g piept de pui

4 morcovi, 1 sfert de țelină, 3 cepe, 1 ardei gras, 2 cepe

Pentru risotto:

2 cepe

600g orez cu bobul lung

2l supă de pasăre (rețeta de mai sus)

2 pahare de vin alb

100g unt

puțin ulei de măsline

3-4 linguri parmezan

1 vărf de linguriță șofran (sau curry)

sare și piper

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu sare, se îndepărtează spuma și când dă în fiert se adaugă legumele. Se potrivește de gust.

DSC06366

Separat se călesc 2 cepe în unt și foarte puțin ulei de măsline în vasul destinat preparării finale a orezului. Se adaugă orezul și se lasă pănă devine sticlos (2, 3 minute). Se adaugă vinul alb și se amestecă fără întrerupere. Foarte important: pe un alt ochi de aragaz, supa trebuie să fiarbă încontinuu. Se adaugă supă cu polonicul treptat și se încorporează bine. Se amestecă în continuare până se epuizează supa. Cam 20 minute.

DSC06362

DSC06364

În timpul fierberii, se adaugă șofranul, parmezanul și pieptul de pui (mai spre final). Se potrivește de sare și piper.

În final, risotto trebuie să fie cremos, sticlos și nu foarte fiert.

DSC06369

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s