Seducţie pură de peruzea

Acvamarin înnebunitor şi nisip alb, fierbinte. Ce destinaţie de vacanţă mai potrivită pentru un 1 martie atât de friguros? Un loc cu mult soare, nisip incredibil de fin, valuri turcoaz şi oaze de palmieri? Nu aş fi crezut că undeva în Uniunea Europeană, la nici 5 ore de zbor de Germania, este posibil aşa ceva, practic, in orice anotimp…

Locaţia magică este undeva în Arhipelagul Insulelor Canare, sub interesantul nume de Fuerteventura. Insula este o prelungire a continentului african fiind situată la aproximativ 97 km de coasta africană nord-vestică. Aparţine Provinciei Las Palmas, una din cele două componente ale comunitătii autonome Canare, deci Spania. Si este ” o oază, in deşertul civilizaţiei”.

Am citit mult despre insula aceasta, dar să descopăr chiar un colţ de rai nu m-am aşteptat. La sfârşitul lui februarie găseşti temperaturi de peste 25 grade la soare, nisip încins şi apa mării undeva la 18-19 grade. Daca eşti mai friguros din fire, sunt o mulţime de resorturi care oferă piscine încălzite şi jacuzzi chiar pe plajă. Aşa că, ce-ţi poţi dori mai mult, pe timp de iarnă? 🙂

Prima impresie? Sahara! Ce caut eu aici??  🙂 Selenar și arid.

Brusc descopăr munti, oaze de palmieri şi orăşele legate între ele printr-o infrastructură INCREDIBILĂ. Vă puteţi imagina autostrăzi şi piste de bicicletă prin deşert?

În zona centrală se găseşte masivul Betancuria cu o cotă maximă de 762 m pe vârful de Atalaya. În sud se află mica insulă Pared şi peninsula Jandia cu vârful Zarza de 812 m altitudine. Acesta este vârful cel mai înalt de pe insulă.

Mai mergem, mai străbatem câteva zeci de km şi descoperim peisaje mirifice. De o parte munte, de alta ocean străveziu, serpentine si drumuri abrupte. Ai senzaţia că te aruncă în ocean. Peste tot capre. Şi palmieri. Atât de mulţi, atât de bravi. Bătrâni, cu tulpina groasă, elastici, uriaşi.

Dupa vreo 70 km ajungem la hotel. Faptul că am ales cameră cu vedere la mare a fost una dintre cele mai importante decizii 🙂 . Hotelul construit pe un munte-deal are camere separate de alei, cu terasă proprie din care faci doi paşi, cobori o potecă şi ajungi direct pe plaja fierbinte.

Și mâncarea are gust de soare!

Peşte, fructe de mare preparate minunat, cât să se topească în gură, zemoase, nu zgârcioase şi fără gust, ca la noi. Banane mici, pătate şi atât de dulci, aromate, portocale cu codiţă si frunză, micuţe si de zahăr, probabil proaspăt culese,  brânzeturi şi lapte de capră.

Am citit înainte să merg aici destul de mult. Mai ales ca sunt însărcinată în 5 luni şi nu aveam chef de surprize în vacanţă. Infracţionalitate redusă, servicii medicale foarte bune, nu sunt ţânţari, animale periculoase, păianjeni sau şerpi veninoşi. Nu sunt cutremure, deşi insula e una vulcanică, nu sunt tornade, tsunami sau alte intemperii. Iar la capitolul climă, pot spune doar atât: perfect! Temperatura medie, tot timpul anului, undeva la 20,5 grade. Fără veri cu 40 de grade. Fără prea multe zile cu ploaie. Precipitaţiile sunt puţine, fiind una dintre cele mai uscate insule din arhipelag. Datorita joasei altitudini insula nu reţine precipitaţii din masele de aer umede, cum se întâmplă în celelalte insule din arhipelag. Doar vântul poate fi supărător, atunci când apare. Dar şi acesta este un avantaj, pentru surferi. Aşa că mi-am pus ciorapii de compresie şi m-am urcat cu burtică cu tot în avion… 5 ore de nerăbdare, spre Insulele Canare. Album foto, pe Facebook.

Ne gândeam iniţial la Tenerife. Insă Fuerteventura  oferă temperaturi mai bune, iar plajele sunt printre cele mai frumoase ale oceanului Atlantic. Nisipul este alb si atât de fin, incredibil de fin. Kilometri întregi de plaje, mirifice, liniştite.

O descriere frumoasă a insulei am gasit aici.

„Fuerteventura este una dintre acele insule care te fac să crezi că Paradisul există cu adevărat. Cu plajele sale aurii și apele sale clare și albastre, în Fuerteventura timpul pare să stea în loc…Cu dealurile sale semănând cu o coastă continentală, erodată de vânt si brize, dar și de climatul arid, insula pare a fi o femeie voluptoasă și senzuală, iar praful pe care vântul îl poartă dintr-o parte în alta pare a fi chiar părul ei. Fuerteventura se arată în fața oricui goală, așa cum este ea. Plină de minunății.”

Reclame

2 gânduri despre “Seducţie pură de peruzea

  1. Pingback: Însărcinată, în vacanță! | Only 4 Ladies

  2. Pingback: Only 4 Ladies -

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s