Femeile din Deutschland(2)

(Pt. cine nu a citit încă: Femeile din Deutschland(1) )

Referitor la femeile din Germania mai este un aspect demn de menţionat. Trebuie sa locuieşti mai mult timp aici, pentru a-ţi forma o părere. Majoritatea românilor vin în vizită, trec de trei ori cu maşina pe stradă, se uită în stânga şi-n dreapta, nu vad fustă scurtă şi ciorap plasă, trec mai departe… şi gata, părerea e formată. Mai mult, adulmecă şi pândesc la orice pas femeile şleampăte, ştiind bine încă de la început că aici numai aşa ceva vor găsi. Îşi mută astfel centrul atenţiei. Dar… femeile frumoase nu stau pe stradă! Aici în general oamenii nu prea stau pe stradă!

Afroditele nu apar ziua pe drumuri cu tocuri, excesiv machiate sau foarte coafate. Dar credeţi-mă că atunci când merg la restaurant sau la club, sunt frumoase şi adecvat aranjate. Recunosc, româncele au o genă bună. Dar şi când vezi o nemţoaică sau o olandeză arătoasă de la natură, nu-ţi mai revii. Iar moda operaţiilor estetice a cam trecut la ei… Nu mai vorbim de faptul că cel puţin trei manechine celebre si foarte bine cotate sunt nemţoaice.

În orice caz, nu consider just să ne referim la trăsăturile fizice atunci cănd criticăm pe cineva. Nu este drept să judeci un om după ceea ce a primit de la bunul Dumnezeu. Şi atenţie, ştiu bine teoria conform căreia o femeie dacă are interes poate deveni din urâtă, frumoasă. Uneori mai greu, dar se poate! Cu toate astea, este cel puţin nedrept să facem referiri la aspectul fizic!

Oare noi românii susţinem că suntem cei mai frumoşi dintr-un complex? Posibil şi asta!

P.S. „Frumosul este alcătuit dintr-un element etern, invariabil, a cărui identitate este însă foarte greu de determinat şi dintr-un element relativ, circumstanţial, sau mai bine zis din mai multe elemente: epoca, moda, morala, dragostea…” Baudelaire

Anunțuri

5 gânduri despre “Femeile din Deutschland(2)

 1. Ce să zic, sunt deacord că avem fete mai frumoase decât vestul. Dar ei au bărbaţi mai frumoşi ca la noi. Ai noştri sunt cu burtă ai lor lucraţi la sală.
  Faptu că avem femei frumoase iarăşi nu mă încălzeşte mult, sunt superficiale, fiţoase şi au o mentalitate ce lasă de dorit.
  Cum subiectul era „femei frumoase”, nu „femei de treabă sau plăcute”: Noi avem femi frumoase, Germanii nu. Evident există şi excepţiile.

 2. De acord cu criistii legat de tot ce-a spus! Aici vezi ceva mai rar bărbați cărând după ei abdomene având forma sacului cu ciment pe sub tricou. Nu știu dacă neaparat merg toți la sală, însă stilul general de viață clar ii ajută la acest aspect (vezi mersul cu bicicleta, ingrijitul grădinii, aerul curat si facilitațile excelente care te îmbie permanent la mișcare).

  Femeile de aici, genetic vorbind, sunt clar mai urâte ca româncele in marea lor majoritate. Dar asta face ca în momentul în care, așa cum spunea și Mara, vezi una mai generos daruită de la natură, atât prin contrast cu marea masă, cât si prin combinația complet interesanta a frumuseții cu păstrarea specificului de rasă, te dai un pic pe spate! 🙂

  Ceea ce face insă o diferența condiționată intre femeile din RO si cele din DE este mentalitatea. Și aspectul cel mai pregnant aici este faptul ca nici una nu accepta ca firesc sa-i fie platită consumația in oraș, și nici nu se așteaptă să fie luată neaparat cu mașina la întalnire (aici de fapt tinerii nici nu prea știu ce-i aia mașina personală mai devreme de 25 de ani, bicicleta asigurând cu maxim succes necesarul de transport intraurban).

 3. Criistii, de acord! Mai ales cu referirea la bărbaţi! 🙂 Dacă vorbim de femei, am vrut să subliniez un lucru: sunt destule frumoase şi aici, ceea ce sincer nu credeam înainte să apuc să petrec o perioadă. Mai puţine decât în România, cred! Frumuseţea mai ţine şi de gusturi, uneori! Dar postul era despre femei in general, iar la capitolul mentalitate, nu există comparaţie! Din punct de vedere strict al aspectului fizic tind să cred totuşi că la liga peste 40, aici stau puţin mai bine! Datorită faptului că nu sunt foarte grase! 🙂

 4. Pingback: Apropo « Mara Lascăr

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s